Müslümanlar arasında yaygın olarak, Kur'an anlaşılması çok zor, harfi bir meal ve tercüme ile ifade edilemeyen, abdestsiz ele alınması günah olan, lafızlarıyla ibadet edilen, anlamadan sadece Arapçasını okumanın, dinlemenin ve hatta yazılarına bak manın ibadet sayıldığı kutsal bir kitap diye bilinmekte ve bu anlamda öğütler verilmektedir.
Böylece Kur'an, sadece inanmayanların değil, inananların bile, içinde ne olduğunu bilmediği, anlamadığı; bir grup insanın yüzyıllar önce yaptığı bir anlamlandırmanın, nesilden nesile taklit yoluyla aktarıldığı ve "abdestsiz ele alınması günah" bir kitap olarak gösterilmiştir.
Bu doğru olmayan bir görüştür. Kur'an'ı herkesin kendince anlayabileceğine, onun raflarda ve yüksek duvarlarda asılı olarak duracak bir kitap değil, her zaman ele alınıp okunabilecek ve yolumuzu aydınlatacak bir başucu kitabı olması gerektiğine inanıyorum.!!!
EĞER İDDİA EDİLDİ GİBİ HERKES ANLAYAMAYCAKSA, RABBİMİZ BU KİTAP’TAN YANİ KUR’AN’DAN SORGULANACAKSINIZ DERMİYDİ.?
(ZUHRUF/44)
Hakkıyla kur’an’ı öğrenip hayatına uygulayan biri olmayı Rabbim’den Niyaz Ediyorum.



